Εμφάνιση όλων των 11 αποτελεσμάτων

Artemis Karamolegos – Έξω Γωνιά

Οι ρίζες του οινοποιείου Αρτέμη Καραμολέγκου φθάνουν μέχρι το 1952, όταν ο παππούς Αρτέμης καλλιεργούσε τα αμπέλια του φτιάχνοντας κρασί με τον παραδοσιακό τρόπο. Το μικρόβιο μεταπήδησε στον εγγονό συνονόματο Αρτέμη, ο οποίος κρατώντας σαν βάση την παράδοση και προσθέτοντας όλη τη σύγχρονη τεχνογνωσία, άρχισε την παραγωγή κρασιών ποιότητας το 2004. Πολύ γρήγορα το οινοποιείο του μπήκε στη λίστα των πιο δυναμικών και γρήγορα εξελισσόμενων της Ελλάδας. Τα κρασιά του αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα και την αληθινή έκφραση του τόπου προέλευσής τους. Έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλά και σημαντικά βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς. Στο επισκέψιμο οινοποιείο του οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν περιήγηση στο οινοποιείο και να δουν όλη η γραμμή της οινοποίησης, δεξαμενές, βαρέλια ζύμωσης, τα εντυπωσιακά κελάρια παλαίωσης και τα παραδοσιακά πατητήρια (λινά). Στην κατάφυτη αυλή του γίνεται η γευσιγνωσία με εξειδικευμένο oινολόγο που παρουσιάζει κάθε κρασί και δίνει όλες τις πληροφορίες για τη μέθοδο οινοποίησης και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Το οινοποιείο συνδυάζει την γευσιγνωσία με γεύμα στο εστιατόριο Άρωμα Αυλής Food & Wine, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.