Εμφάνιση όλων των 7 αποτελεσμάτων

Κτήμα Χατζηβαρύτη

Όλα ξεκίνησαν με αγάπη… όταν ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης γνώρισε τη μέλλουσα γυναίκα του Όλγα Ιακωβίδου το 1981. Η Όλγα από τη Γουμένισσα, έναν τόπο με μεγάλη οινική παράδοση. Αυτός ο τόπος λοιπόν, έμελλε να γίνει για εκείνον ο τόπος στον οποίο θα αφιερωνόταν για τη δημιουργία ενός μοναδικού και βαθιά ανεξερεύνητου ελληνικού κρασιού. Όντας ο ίδιος λάτρης του κρασιού και άνθρωπος που εκτιμά το καλό φαγητό και τις απλές χαρές της ζωής, άρχισε να φτιάχνει το δικό του κρασί για να το απολαμβάνει με καλούς φίλους και συγγενείς. Για τον Βαγγέλη, η παραγωγή κρασιού την εποχή εκείνη, αποτελούσε απλά ένα χόμπι και ένα διάλειμμα από την απαιτητική του καριέρα ως ηλεκτρονικός μηχανικός. Το 1994 φύτεψε το πρώτο αμπελοτεμάχιο έκτασης 50 στρεμμάτων, στην περιοχή Μπίνταμπλα. Η επέκταση του αμπελώνα ήταν αναπόφευκτη και έγινε σταδιακά, σε αμπελοτεμάχια που βρίσκονται στην περιοχή της Φιλυριάς. Το κλίμα, ηπειρωτικό με αρκετές βροχοπτώσεις το χειμώνα και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες. Σήμερα ο αμπελώνας του Κτήματος Χατζηβαρύτη αποτελείται από 120 στρέμματα. Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα του σταφυλιού, στη γονιμότητα του εδάφους και στην προστασία του περιβάλλοντος επέλεξε τη βιολογική καλλιέργεια. Το Κτήμα Χατζηβαρύτη εστιάζει την προσοχή του στις ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα, Ροδίτη και Ασύρτικο. Καλλιεργεί και τις γνωστές ποικιλίες Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon και Merlot σε μικρότερες εκτάσεις.