Εμφάνιση όλων των 8 αποτελεσμάτων

Τηνιακοί Αμπελώνες

Το οινοποιείο που έβαλε την Τήνο στον οινικό χάρτη της Ελλάδας και ανάπτυξε μια νέα αμπελουργική ζώνη με ιδιαίτερη επιτυχία. Ανάμεσα σε τεράστιους γρανιτικούς ογκόλιθους που όμοιούς τους θα βρει κανείς μόνο σε δύο, τρία σημεία σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε μια περιοχή προστατευόμενη ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος με τον Gérard Margeon «είδαν» να ξεφυτρώνουν αμπελώνες. Ο οινολόγος Θάνος Φακορέλλης ανέλαβε, με τις γνώσεις και την εμπειρία του, να ταιριάξει τη γη με τις ποικιλίες και τις γεύσεις με την ιδιαιτερότητα της φύσης, στήνοντας έναν αμπελώνα ικανό να παράγει ένα από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά. Οι ποικιλίες που φυτεύτηκαν -για πρώτη φορά στην Τήνο- ήταν το Ασύρτικο, η Μαλαγουζιά, ο Αυγουστιάτης και το Μαυροτράγανο, δίνοντας το 2008 τον πρώτο τρύγο και ανοίγοντας έτσι ένα νέο μονοπάτι στην οινική ιστορία του τόπου μας.