Ο Edouard Vocoret είναι η έβδομη γενιά αμπελουργών στην οικογένειά του. Σπούδασε κρασί στο Montpellier, τη Βeaune και το Macon και μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία το 2010, όπου εργάστηκε στην Alan Scott Wines. Εκεί γνώρισε την Eleni, τη σύζυγό του.
'Εργαζόμασταν στο ίδιο κτήμα', λέει, 'και στη συνέχεια ταξιδέψαμε στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστραλία και σε κάποιες άλλες χώρες'.
Mε την επιστροφή τους έκαναν έναν τρύγο στο οικογενειακό κτήμα του Edouard. Εκείνος συνέχισε να εργάζεται με τον πατέρα του, ενώ η Eleni εργαζόταν με τον Vincent Dauvissat και τη Natalie Oudin.
Tο 2012 ο πατέρας του τους πρόσφερε μια καταπληκτική ευκαιρία: να αποκτήσουν το δικό τους κτήμα. Έτσι ενοικίασαν αμπελώνες που ανήκαν στη γιαγιά, τον παππού και τον πατέρα του Edouard. Συνολικά, 4,5 εκτάρια στο Chablis και 0,3 εκτάρια σε Premier Cru (Butteaux).
Από τότε και μετά από 10 τρύγους η Eleni και ο Edouard έχουν εδραιώσει τη φήμη τους και τα Chablis τους περιέχουν αυτό το “κάτι” που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Μια λάμψη, αυτή της ανεπιτήδευτης, ξεκάθαρης ποιότητας, χωρίς φιοριτούρες και φανφάρες. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το κρασί είναι παιδί της γης.
H Eleni και ο Εdouard φροντίζουν πρωτίστως τη γη και όλο το περιβάλλον του αμπελιού. Από την αρχή χρησιμοποίησαν βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές και μετά από λίγους τρύγους πέρασαν σε βιολογικές και βιοδυναμικές πρακτικές, δυναμώνοντας το έδαφος, δίνοντας ζωή σε όλους τους μικρο-οργανισμούς που είναι απαραίτητοι για ένα υγιές υπόβαθρο, ώστε να στηρίξει τα αμπέλια και να δώσει όλα τα συστατικά του στους πολύτιμους καρπούς τους.
Έτσι, από την μία, τα αψεγάδιαστα σταφύλια, που το DNA τους περικλείει τη γνωστή, απίθανη αλατότητα και τη φωτεινή οξύτητα των μεγάλων terroirs του Chablis και, από την άλλη η απεριόριστη αγάπη και γνώση του Edouard και της Eleni, που "αναθρέφουν" τους καρπούς τους για να αποδώσουν ξεκάθαρα το terroir τους, αλλά και ο “ευγενικός” τρόπος οινοποίησης, με την ελάχιστη παρέμβαση, δημιουργούν κρασιά που ξεχωρίζουν.