Champagne Pierre Moncuit
Για περισσότερο από έναν αιώνα, η οικογένεια του Pierre Moncuit αναδεικνύει το terroir του Le Mesnil-sur-Oger, ενός μυθικού Grand Cru της Côte des Blancs.
Ο οίκος από το 1887 μεταδίδει από τη μια γενιά στην άλλη τεχνογνωσία και αληθινό πάθος για την τέχνη της οινοποιίας παράγοντας σαμπάνιες υψηλής ποιότητας αποκλειστικά από Chardonnay.
H Nicole Moncuit, η κόρη του Pierre, το 1980 υπέγραψε τα κρασιά του οίκου και έγινε μια από τις πρώτες γυναίκες οινοποιούς στη Σαμπάνια καθιερώνοντας αμέσως το στυλ της: Μια ποικιλία σταφυλιού (chardonnay), ένα terroir (Mesnil-Sur-Oger), ένα vintage, καθώς η Nicole Moncuit ακόμα και για τις βασικές cuvees της, χρησιμοποιεί τα σταφύλια μόνο μίας χρόνιας – χωρίς reserve κρασί. Αυτή η φαινομενική απλότητα απαιτεί στην πραγματικότητα περίπλοκο savoir-faire.
Σήμερα επικεφαλής της Champagne Pierre Moncuit, ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας της, είναι η Valérie Charpentier δίνοντας συνέχεια στο στυλ του οίκου, πάντα στην υπηρεσία του terroir.
Με εξαίρεση την Rose Grand Cru που περιέχει 12% Pinot Noir από τον Grand Cru αμπελώνα Bouzy όλες οι υπόλοιπες cuvees αποτελούνται αποκλειστικά από Chardonnay και κυρίως από αμπελώνες Grand Cru στo Mesnil-sur-Oger (150 στρέμματα). Η Cuvee Hugues de Coulmet παράγεται από τα ιδιόκτητα αμπέλια της οικογένειας στην Cote de Sezanne.
Στο οινοποιείο η παλαίωση γίνεται αποκλειστικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές και θα προωθηθεί η μηλογαλακτική ζύμωση λόγω της υψηλής οξύτητας που χαρακτηρίζει τα σταφύλια του Le Mesnil.
Champagne
Champagne
Champagne