Champagne Pierre Moncuit

Για περισσότερο από έναν αιώνα, η οικογένεια του Pierre Moncuit αναδεικνύει το terroir του Le Mesnil-sur-Oger, ενός μυθικού Grand Cru της Côte des Blancs.
Ο οίκος από το 1887 μεταδίδει από τη μια γενιά στην άλλη τεχνογνωσία και  αληθινό πάθος για την τέχνη της οινοποιίας παράγοντας σαμπάνιες υψηλής ποιότητας αποκλειστικά από Chardonnay.
H Nicole Moncuit, η κόρη του Pierre, το 1980 υπέγραψε τα κρασιά του οίκου και έγινε μια από τις πρώτες γυναίκες οινοποιούς στη Σαμπάνια καθιερώνοντας αμέσως το στυλ της: Μια ποικιλία σταφυλιού (chardonnay), ένα terroir (Mesnil-Sur-Oger), ένα vintage, καθώς η Nicole Moncuit ακόμα και για τις βασικές cuvees της, χρησιμοποιεί τα σταφύλια μόνο μίας χρόνιας – χωρίς reserve κρασί. Αυτή η φαινομενική απλότητα απαιτεί στην πραγματικότητα περίπλοκο savoir-faire.
Σήμερα επικεφαλής της Champagne Pierre Moncuit, ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας της, είναι η Valérie Charpentier δίνοντας συνέχεια στο στυλ του οίκου, πάντα στην υπηρεσία του terroir.
Με εξαίρεση την Rose Grand Cru που περιέχει 12% Pinot Noir από τον Grand Cru αμπελώνα Bouzy όλες οι υπόλοιπες cuvees αποτελούνται αποκλειστικά από Chardonnay και κυρίως από αμπελώνες Grand Cru στo Mesnil-sur-Oger (150 στρέμματα). Η Cuvee Hugues de Coulmet παράγεται από τα ιδιόκτητα αμπέλια της οικογένειας στην Cote de Sezanne.
Στο οινοποιείο η παλαίωση γίνεται αποκλειστικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές και θα προωθηθεί η μηλογαλακτική ζύμωση λόγω της υψηλής οξύτητας που χαρακτηρίζει τα σταφύλια του Le Mesnil.

Η Trinity Wines σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα της. Trinity Wines welcomes you!

Για να συνεχίσετε την περιήγησή σας, παρακαλούμε δηλώστε αν είστε άνω των 18 ετών. To continue browsing, please confirm you are over 18.