Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Το οινοποιείο Πετρακόπουλος στον Θηραμόνα Κεφαλονιάς έχει αναδειχθεί σε μία σημαντική οινική δύναμη της νέας γενιάς οινοποιών του νησιού, χάρη στο όραμα και το μεράκι των αδελφών Νίκου και Παναγή Πετρακόπουλος, που αξιοποιούν τις πολύτιμες τοπικές ποικιλίες, όπως τη Ρομπόλα, τη Μαυροδάφνη και το Ζακυνθινό για τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας, σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Βασική τους μέριμνα η όσο το δυνατόν λιγότερη ανθρώπινη παρέμβαση στη δημιουργία των κρασιών και φυσικά, κεντρικός άξονας στο αμπέλι, η βιολογική καλλιέργεια. Στόχος η παραγωγή κρασιών που αντανακλούν όσο πιο πιστά γίνεται τα αμπελοτόπια τους και τις ποικιλίες που τα γέννησαν. Ο τρύγος πραγματοποιείται με αυστηρή επιλογή των ραγών, η οινοποίηση σε μικρές δεξαμενές με όσο το δυνατόν πιο ήπιες διεργασίες και ελάχιστα πρόσθετα. Το αποτέλεσμα: κρασιά τυπικά της περιοχής που προσθέτουν άλλο ένα λιθαράκι στην όλο και αυξανόμενη οινική αίγλη της Κεφαλλονιάς.
Κεφαλονιά
Κεφαλονιά
Κεφαλονιά
Κεφαλονιά
Κεφαλονιά
Κεφαλονιά
Κεφαλονιά
Κεφαλονιά
Κεφαλονιά