Sigalas

Η σύγχρονη ιστορία της οινοποίησης στη Σαντορίνη δεν θα ήταν η ίδια αν δεν υπήρχε ο πρωτοπόρος οινοποιός Πάρις Σιγάλας, μαθηματικός στις σπουδές και το επάγγελμα μέχρι που αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την καλλιέργεια της αμπέλου και την οινοποίηση. Η οικογενειακή του παράδοση άλλωστε ήταν βαθιά ριζωμένη στο DNA του και οι μνήμες των τρύγων αλλά και όλη αυτή η “έξαψη” του νέου κρασιού που έφτιαχνε ο παππούς του, τον οδηγήσαν με …μαθηματική ακρίβεια στους ξερικούς αμπελώνες του νησιού του. Από την πρώτη σοδειά του, το 1991, έδειξε μια νέα δυναμική του Σαντορινιού αμπελώνα. Εφάρμοσε καινοτόμες ιδέες τόσο στην αμπελοκαλλιέργεια όσο και στις μεθόδους οινοποίησης, οι οποίες οδήγησαν σε «δυναμική εξέλιξη της παράδοσης», κάτι που αποτελεί το μότο του ιδίου.
Όπως ο ίδιος παραδέχεται το πάθος του για τη γευσιγνωσία και την αξιολόγηση του κρασιού ήταν αυτό που τελικά έθεσε ψηλά τον πήχυ για τα κρασιά του.
Η ενασχόλησή του με τα αποστάγματα ήρθε αργότερα, μια “φυσική” εξέλιξη της αγάπης του για το κρασί.

 

Η Trinity Wines σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα της. Trinity Wines welcomes you!

Για να συνεχίσετε την περιήγησή σας, παρακαλούμε δηλώστε αν είστε άνω των 18 ετών. To continue browsing, please confirm you are over 18.