71gin

Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΒΟΤΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥ.
ΤΟΛΜΗΡΟ. ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ. ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΑΠΑΛΟ.
ΕΝΑΣ ΥΓΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΟΥΛΙΑ.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ.

71gin

Δημιουργημένο από τον θρυλικό φωτογράφο μόδας Mert Alas, το SEVENTY ONE αναδεικνύει το gin σε μορφή τέχνης. Ένα “νυχτερινό” απόσταγμα με βάθος και χαρακτήρα, που συντίθεται από τα πιο σπάνια βότανα και ξεκουράζεται στο σκοτάδι, το SEVENTY ONE διεκδικεί τη θέση που δικαιούται το gin ως το χρυσαφένιο απόσταγμα της νύχτας. Ένας πλούσιος καταλύτης από το σούρουπο μέχρι την αυγή, το SEVENTY ONE ανοίγει νέα μονοπάτια και δίνει νέα πνοή σε όσα ξέρουμε και όσα περιμένουμε από το Gin, θέτοντας ένα καινούργιο σημείο αναφοράς για τα πολυτελή αποστάγματα.

Ηδωνικό και πολύπλοκο, μοναδικά προσηλωμένο στην τελειότητα, το SEVENTY ONE αποδεικνύει ότι μόνο το πιο σπάνιο μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο από γεύση.

A Work of Devotion

Προϊόν πάθους και αφοσίωσης, το SEVENTY ONE δημιουργήθηκε για την απόλαυση. Μία πράξη αγάπης, ζωής και τέχνης. Μια ωδή στη νύχτα…

“SEVENTY ONE Gin is about reconstructing the idea of what Gin means today. I am obsessed with masterful creations that hold a sense of the strange and beautiful.”

   ~  Mert Alas  ~

Α perfect composition
with a powerful message

Dominique Ropion, Master Perfumer

dominique ropion master perfumer
DOMINIQUE ROPION
Master Perfumer

Η μοναδικότητα του SEVENTY ONE GIN βρίσκεται στο βαρέλι. Ή μαλλον σε μια επιλογή βαρελιών Virgin Spanish oak, ex-Pedro Ximenes και ex-Cognac. Το καθένα επιλέχθηκε για να εισφέρει τα δικά του χαρακτηριστικά στο τελικό απόσταγμα. Το μεσαίου καψίματος ευρωπαϊκής δρυός βαρέλι Virgin χαρίζει ζεστές νότες βανιλίνες, αμύγδαλα και καπνό. Τα Εx-Pedro Ximenes sherry casks, που αποτελούνται από ένα μείγμα ευρωπαϊκής και αμερικανικής δρυός, φέρνουν γλυκά και αρωματικά μπαχαρικά με πινελιές σταφίδας και μαύρης σοκολάτας. Τέλος, τα ex-Cognac βαρέλια προσθέτουν βαθιά και πλούσια χαρακτηριστικά με υπονοούμενα rancio (αυτή η χαρακτηριστική αίσθηση “ταγγού” στα παλαιωμένα ports), που εμπλουτίζονται απο νότες αχλαδιού, μέλι ακακίας και βανίλιας. Αφού τα αποστάγματα παραμείνουν να “ξεκουραστούν” στα βαρέλια τους, αρχίζει η ανάμειξη, για τη δημιουργία ενός συνόλου απαράμιλλης πολυπλοκότητας και πλούτου που δίνει ζωή σ’ ένα πολυδιάστατο απόσταγμα.

Η XHMEIA ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ TEXNH

Tο SEVENTY ONE δημιουργείται με έμφαση στην λεπτομέρεια και στη μοναδική τεχνογνωσία που συνδυάζει τεχνικές της αρωματοποιίας με την τέχνη της απόσταξης και του blending. Γεννιέται από την ισορροπία μεταξύ κλασσικού και μοντέρνου για να επαναπροσδιορίσει μια νέα κατηγορία αποσταγμάτων που ξεχωρίζουν από όσα ξέρουμε. Κάθε βότανο που το απαρτίζει αποστάζεται χωριστά, με ιδιαίτερη φροντίδα και στην καλύτερη στιγμή της ζωής του, ώστε να αποδώσει την καρδιά της ουσίας του, γευστικής και αρωματικής. Αυτή η προσέγγιση που δίνει τόση έμφαση στις λεπτομέρειες και στη γνώση των βοτάνων, αποδίδει τον πλούσιο πυρήνα των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους και εξασφαλίζει τη δημιουργία ενός αποστάγματος που εκφράζει με θαυμαστή καθαρότητα, λαμπρότητα και ευκρίνεια, την πεμπτουσία των υλικών του.

Η ΒΑΣΗ

Η βάση που βάζει τη θεμέλιο λίθο για το SEVENTY ONE, είναι αυτή που στηρίζει τα βοτανικά στοιχεία, προσθέτοντας παράλληλα βάθος και ηχηρότητα. Τα αρχέτυπα βοτανικά συστατικά του gin -άρκευθος, κορίανδρος, αγγελική και φλούδα λεμονιού- προέρχονται από επιλεγμένους παραγωγούς και εμποτίζονται για 24 ώρες σε ουδέτερη αλκοόλη από σιτηρά. Αυτό επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή εξαγωγή αρώματος και γεύσης, πριν μεταφερθούν για να “ξεκουραστούν” σε χάλκινους αποστακτήρες πριν την απόσταξη.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ

ASSEMBLAGE

To Assemblage είναι μία “Συμφωνία”. Είναι η συγκέντρωση και συνένωση των διαφορετικών βοτανικών αποσταγμάτων, ισορροπημένων και εναρμονισμένων σε μια μοναδική τελική σύνθεση που θα αποτελέσει και θα καθορίσει την ψυχή του SEVENTY ONE. Από τα σπάνια αυτά βότανα, επιλέγεται μόνο το καλύτερο κομμάτι, όπως αρμόζει στη σπανιότητά τους.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ

ΑΡΚΕΥΘΟΣ

ΣΕΡΒΙΑ

Το SEVENTY ONE χρησιμοποιεί μόνο το καλύτερο 10% από την ποσότητα που τρυγάται. Αυτοί οι καρποί του, με την ονομασία Jumbo, δίνουν ένα στοιχείο φυσικής γλυκύτητας, αυξάνοντας την αίσθηση του χυμού των βοτάνων και συνεισφέροντας σε ένα πιο απαλό και στρογγυλό αρωματικό / γευστικό προφίλ, που διαφέρει από τους υπόλοιπους καρπούς του άρκευθου που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται. Τα μούρα αλέθονται λεπτομερώς πριν από την εμβάπτιση, επιτρέποντας την απελευθέρωση των ελαίων και των αρωματικών ενώσεων που βρίσκονται μέσα στον καρπό, αυξάνοντας την επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το οινόπνευμα για να επιτραπεί η μέγιστη εκχύλιση αρωμάτων και γεύσης. Πολύπλοκο, πλούσιο και ξυλώδες, με μνήμες ρητινης και κομμένου γρασιδιού, με μια λαμπερή και ζωηρή έκφραση εσπεριδοειδών.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΡΙΖΕΣ)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Αγγελική που χρησιμοποιείται στο SEVEΝTY ONE έχει ταξινομηθεί ως σαξωνικής ιστορική ρίζα, που σημαίνει πως οι σπόροι αυτού του αρχαίου φυτού έχουν επαναφυτευθεί για εκατοντάδες χρόνια, κρατώντας στο DNA τους όλη την οικογενειακή του ιστορία.
Μια πικάντικη γλυκύτητα που εξισορροπεί μια αναζωογονητική στυπτικότητα.

ΚΟΡΙΑΝΔΡΟΣ

ΡΩΣΙΑ

Ο κορίανδρος παίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο του gin και είναι το 2ο πιο συνηθισμένο βοτανικό, μετά τον άρκευθο, που χρησιμοποιείται. Το SEVENTY ONE επέλεξε μια ποικιλία κορίανδρου που φύεται μόνο στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας στη Ρωσία.
Οι περιοχές στις οποίες παράγεται αυτό το είδος κορίανδρου είναι στις βόρειες εκτάσεις των πεδιάδων της δυτικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας. Εδώ, ο κορίανδρος δίνει μικρότερους καρπούς που έχουν περισσότερο αιθέριο έλαιο σε σχέση με όσους προέρχονται από πιο τροπικά κλίματα.
Βοτανικό, με νότες εσπεριδοειδών, ξηρών καρπών και ελαφρά πικάντικο.

ΦΛΟΥΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΤΟΥΡΚΙΑ

Στην Τουρκία, η σεζόν των λεμονιών διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Τον Δεκέμβριο τα λεμόνια μαζεύονται και ξεφλουδίζονται στο χέρι ενώ οι φλούδες αφήνονται στον χειμερινό ήλιο για να αποξηραθούν, φυλακίζοντας μέσα τους τα πολύτιμα αιθέρια έλαιά τους.
Οι φλούδες λεμονιού προσθέτουν μια έντονη “φωτεινότητα” και δροσιά, μαζί με τις ανθικές νότες των εσπεριδοειδών.

QUEEN OF THE NIGHT

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Ειδικά καλλιεργημένο για το SEVENTY ONE από τον ένα και μοναδικό παραγωγό στο Η.Βασίλειο.
Τα άνθη του κάκτου Queen of the Night ανθίζουν μόνο μια φορά το χρόνο, στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού, και μόνο για λίγες ώρες, μέσα στη νύχτα. Οι καλλιεργητές παρατηρούν τα φυτά ώστε να σιγουρευτούν για την στιγμή που θα ανθίσουν. Τα λουλούδια κόβονται με προσοχή, στο χέρι, όταν έχουν πλήρως αναπτυχθεί και το μεθυστικό τους άρωμα είναι στο απόγειό του.

ΦΛΟΥΔΑ GRAPEFRUIT

ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα γκρέιπφρουτ που συλλέγονται με το χέρι αποφλοιώνονται χειρωνακτικά  για να διατηρηθεί μέρος των κουκουτσιών. Οι φλούδες αποξηραίνονται απαλά στον αέρα για να διατηρηθούν τα πτητικά αιθέρια έλαια.
Ελαφρώς γλυκές, ζουμερές, ώριμες νότες ροζ γκρέιπφρουτ. Στη μύτη δίνει φρεσκάδα με απαλές νότες από τον πυρήνα του. Στο στόμα προσθέτει όγκο, ενώ οι γλυκές νότες του ισορροπούνται από την οξύτητα, με ελαφριά παρουσία από νότες που θυμίζουν πορτοκάλι. Μαλακό και ισορροπημένο, αφήνει μια γλυκιά, αρωματική επίγευση σε νότες λάιμ και πορτοκαλιού.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΔΑΜΑΣΚΟΥ

ΤΟΥΡΚΙΑ

Προέρχεται από την “Πόλη των Ρόδων”, την Isparta, που δεσπόζει σε υψόμετρο 1035m, και προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή των πιο εκλεκτκών ρόδων στον κόσμο, εδώ και 150 χρόνια. Η ανθοφορία τους διαρκεί από τον Μάιο έως τον Ιούνιο, μόλις για ένα μήνα.. Τα ντελικάτα μπουμπούκια ανοίγουν τη νύχτα και μαζεύονται με φροντίδα και πολλή προσοχή την αυγή, όταν ο ήλιος ακόμα είναι χαμηλά, ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα των αιθέριων ελαίων.
Εξαιρετικά αρωματικό, με απαλές και γλυκές νότες ροδοπετάλων, γλυκά μπαχαρικά και μια γλυκιά οξύτητα από βερίκοκα και άλλα πυρηνόκαρπα φρούτα. Οι πράσινες πινελιές από τα κομμένα μίσχη προσφέρουν την απαραίτητη ισορροπία.

ΦΛΟΙΟΣ ΚΙΓΧΟΝΗΣ

ΕΚΟΥΑΔΟΡ

Ελαφριά γλυκύτητα στην αρχή. Ανοίγει σε αρωματική, σχεδόν λουλουδάτη μύτη. Πολύπλοκες φρουτώδεις νότες ξύλου στο προσκήνιο, με μια θερμή και πικρή αίσθηση που φέρνει στο νου ρίζες και βρύα προς το τέλος. Ελαφρώς γήινη συνεισφοράυπλοκεσ φρουτωδεις νοτες ξυλου στο προσκηνιο με μια θερμη και ελαφρα πικρη αισθηση που φερνει στο νου ριζα και βρυα προσ το τελοσ. Ελαφρώς γήινη συνεισφορά στο σύνολο.

ΦΥΛΛΑ ΚΙΣΣΟΥ

ΑΛΒΑΝΙΑ

Πιο απαλές, πράσινες νότες λεμονόχορτου, με φυλλώδεις, μαλακές και ελαφρά ξυλώδεις νύξεις Ελαφριές νότες φρέσκου μοσχολέμονου, μαζί με φρουτένιες μνήμες αχλαδιού.

GINSENG

ΣΙΒΗΡΙΑ

Ένα συστατικό που προσθέτει έναν καλά στρογγυλεμένο χαρακτήρα ρίζας με νύξεις μενθόλης και μια διακριτική, ελαφριά βοτανική πινελιά, με αρωματικές, πράσινες, ξυλώδεις νότες.

“I see better at night, there is something very attractive about shadows”.

Mert Alas

Mert Alas
MERT ALAS

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ

Μια αδιάκοπη αφοσίωση δύναμης, ακρίβειας και ισορροπίας.

Μόλις αναμειχθούν τα βοτανικά στοιχεία το SEVENTY ONE αναπαύεται για 71 νύχτες σ’ ένα συνδυασμό ειδικά επιλεγμένων βαρελιών.
Αυτό επιτρέπει στο απόσταγμα να ενωθεί απαλά, να μαλακώσει και να βελτιώσει τις φυσικές ακμές και αιχμές που συνήθως εμφανίζονται όταν συνδυάζονται οι αλκοολούχες ενώσεις. Η διαδικασία αυτή προσφέρει στο SEVENTY ONE μια απαράμιλλη απαλότητα και μια πρόσθετη διάσταση πολυπλοκότητας, προσδίδοντας στο απόσταγμα μια κεχριμπαρένια λάμψη.
Μετά απο εκτεταμένες δοκιμές, διαπιστώθηκε πως ο ιδανικότερος χρόνος πααμονής στο βαρέλι είναι ακριβώς εβδομήντα μία νύχτες ώστε το SEVENTY ONE να φτάσει στο αποκορύφωμα της έκφρασής του.
71. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.

ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ

Κάθ βαρέλι έχει επιλεγεί για να εισφέρει τα δικά του χαρακτηριστικά στο τελικό απόσταγμα.

Το Virgin Oak (γαλλικό δρύινο βαρέλι μετρίου καψίματος) χαρίζει τις ζεστές νότες βανιλλίνης, αμυγδάλου και καπνού.

Το Ex-Pedro Ximenez, που προέρχεται από sherry PX, φέρνει γλυκές αρωματικές νότες μπαχαρικών, με πινελιές σταφίδας και μαύρης σοκολάτας.

Τελος, το ex-Cognac βαρέλι, προσθέτει μια ζεστή, βαθιά και πλούσια αίσθηση με μια ιδέα rancio, νότες αχλαδιού, μελιού, ακακίας και βανίλιας.

Όταν ολοκληρωθεί η παλαίωση, τα βαρέλια αναμειγνύονται προσεκτικά για να διατηρηθεί μια συνεπής και αρμονική συμφωνία, το τελευταίο βήμα για τη δημιουργία αυτού του μοναδικού αποστάγματος.

Η ΔΟΚΙΜΗ

Φωτεινά, εκφραστικά και συναρπαστικά αρώματα καβουρδισμένης αρκεύθου, με νότες άγριου πεύκου αναμειγνύονται με ώριμο, ζουμερό γκρέιπφρουτ. Πλούσιο, ζεστό, αισθησιακό, με μεθυστικές νότες γιασεμιού, ροδοπέταλα από τα τριαντάφυλλα Δαμασκού, tonka και βανίλια.

Η ΦΙΑΛΗ

Το SEVENTY ONE gin είναι ένα ελιξήριο της νύχτας, ένα σαγηνευτικό απόσταγμα που αξίζει μια θεσπέσια φιάλη, έξω από τα συνηθισμένα.

Σχεδιασμένη από τον ίδιο τον Mert Alas, η φιάλη θυμίζει μια στήλη από κομμένο γυαλί -κλασσική έκφραση του στυλ Art Deco- και είναι εμπνευσμένη από την ιδιαίτερη εμμονή του Alas να συλλέγει ιδιαίτερες κρυστάλλινες καράφες και ποτήρια.

Κατά την κατασκευή της φιάλης SEVENTY ONΕ, το συμπαγές, καθαρό γυαλί, μπαίνει στον ειδικό κλίβανο και οδηγείται αργά σε σύντηξη, φτάνοντας σε υγρή μορφή στους 950 βαθμούς Κελσίου.

Το γυαλί, όμοιο με λάβα, χύνεται με το χέρι σ’ ένα ειδικό σιδερένιο καλούπι, και συμπιέζεται για ακριβώς 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αποκαλυφθεί το εμβληματικό του σχήμα με τις αυστηρές στήλες, αιχμηρές άκρες και μια στιβαρή βάση σε σχήμα οκταγώνου, όπου έχουν αποτυπωθεί από το καλούπι οι λέξεις LOVE, LIFE, ART, που αποτελούν το μότο του Mert Alas.

Η φιάλη παραμένει στον σβηστό πλέον φούρνο για 7 ωρες, φθάνοντας σιγά σιγά σε θερμοκρασία δωματίου, προτού τελικά και σχολαστικά γυαλιστεί στο χέρι.
Σε θέματα αισθητικής, το κλειδί είναι η ποιότητα.