Pomerol
Η πατρίδα του διάσημου Pétrus, το Pomerol, βρίσκεται στα δεξιά των εκβολών της Gironde, στα βόρεια της πόλης Libourne. Είναι μία από τις βασικές ονομασίες της περιοχής Libournais, η οποία είναι γνωστή για την παραγωγή μερικών από τα πιο διάσημα κρασιά του Μπορντό.
Το terroir του Pomerol χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα εδαφών, όπως πηλός, χαλίκι και άμμος, με υψηλή συγκέντρωση αποθέσεων σιδήρου. Αυτοί οι μοναδικοί τύποι εδάφους συμβάλλουν στον ιδιαίτερο χαρακτήρα των κρασιών του Pomerol, παρέχοντας εξαιρετική αποστράγγιση και προσδίδοντας στα σταφύλια συγκεκριμένες ορυκτές γεύσεις.
Η κύρια ποικιλία αμπέλου που καλλιεργείται στο Pomerol είναι το Merlot, το οποίο ευδοκιμεί στα πλούσια σε άργιλο εδάφη και στο ήπιο θαλάσσιο κλίμα της περιοχής. Καλλιεργείται επίσης η ποικιλία Cabernet Franc, αν και σε μικρότερες ποσότητες. Το Pomerol είναι γνωστό για την παραγωγή πλούσιων, βελούδινων κρασιών με ώριμες γεύσεις φρούτων και απαλές τανίνες, συχνά με αξιοσημείωτο βάθος και πολυπλοκότητα.
Μια ονομασία προέλευσης με πλούσια οινοπαραγωγική κληρονομιά, γνωστή για την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών με βάση το Merlot, απαράμιλλης ποιότητας και φινέτσας.
Pomerol
Pomerol
Pomerol